Onze mogelijkheden

Haven terras

Ons gezellige terras met uitzicht over de haven kunt u genieten van een heerlijk diner, een uitgebreide lunch of een lekker kopje koffie. Hier serveren wij graag onze lokale specialiteiten.

Groepen

is ons prachtige terras aan de kade. Pal naast de historische visafslag met uitzicht over de haven kunt u genieten van een heerlijk diner, een uitgebreide lunch of een lekker kopje koffie. Ons team trekt graag de hardloopschoenen om jou beneden aan de dijk te voorzien van onze lokale specialiteiten.

Wandelroute

De haven van Marken werd in 1837 aangelegd en in 1870 werd de haven uitgebreid. Toen was de voornaamste inkomsten de visserij. Voormalig hotel, cafe restaurant De Visscher is gebouwd rond 1927 en realiseerde in 1952 zijn huidige bestemming. Na de watersnoodramp in 1916, werd de afsluitdijk in 1932 aangelegd en betekende dit het einde van de visserij. Het eiland Marken werd in 1957 om 13:11 uur een schiereiland door de aanleg van de dijk naar Marken. Het paard van Marken is de meest gefotografeerde vuurtoren van Nederland en zeker een bezoek waard. 

Klompenmakerij

Bewonder bijzondere klompen en zie met eigen ogen hoe klompen gemaakt worden in de Wooden Shoe Factory.

Deze échte klompenmakerij, waar klompen gemaakt worden volgens een honderd jaar oude traditie, staat op Marken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.