Activiteiten

Paard van marken

De vuurtoren op marken met de naam ‘Het Paard van Marken’ is een echte must see. Het lichthuis is te vinden op het oostelijke puntje van Marken.De toren is in 1700 begonnen als een vierkante vuurtoren. De echte ronde toren is in 1839 gebouwd op de oude fundering en heeft een hoogte van 16 meter. Met het licht kan wel 16,7 kilometer ver geschenen worden. ’s Winters wanneer het koud genoeg is ontstaat er nog wel eens kruiend ijs rondom de vuurtoren, dit levert echt únieke plaatjes op! Vanaf 1970 bezit de vuurtoren de status rijksmonument. Ontdek de geschiedenis achter de vuurtoren met een bezoekje. 

De klompenmakerij

Bewonder bijzondere klompen en zie met eigen ogen hoe klompen gemaakt worden in de Wooden Shoe Factory.

Deze échte klompenmakerij, waar klompen gemaakt worden volgens een honderd jaar oude traditie, staat op Marken.

Tijdens één van de demonstraties in de Wooden Shoe Factory wordt een blok hout in enkele minuten veranderd in een prachtige klomp.

Ben je nog op zoek naar een bijzondere souvenir? Koop je eigen paar klompen in de bijbehorende shop

Rederij Volendam Marken Express - Welkom aan boord!

De schitterende Volendam Marken Express verbindt al ruim 80 jaar het bekende vissersdorp Volendam met het schiereiland Marken. De Marken Express is een geliefd vervoersmiddel onder zowel lokale bewoners als toeristen en vaart meerdere keren per dag.

Vaar met de Volendam Marken Express langs de kust van de vroegere Zuiderzee. Aan boord leer je alles over de fascinerende geschiedenis en cultuur van deze regio met een leuke audiogids, die beschikbaar is in het Engels en Nederlands.

Vaar mee op een traditionele verwarmde veerboot en ervaar de twee pittoreske kustdorpjes, die barsten van de geschiedenis.

Zo is Volendam wereldwijd bekend om haar visserij en hardwerkende bevolking. Marken werd in de 13e eeuw bewoond door Friese monniken. De gemeenschap was zeer geïsoleerd, totdat het eiland in 1957 werd verbonden met het vasteland.

Tijdens de overtocht zie je schattige gebouwen, fietsen, tulpen (in het voorjaar), kaas en klompen om je heen. Je kan vertrekken vanaf Volendam of Marken. Uiteraard kun je ook ervoor kiezen een retourticket te kopen – hiermee geniet je optimaal van de prachtige kustlijn.

Voor een kleine meerprijs mag je natuurlijk ook je fiets of (motor)scooter meenemen aan boord. Wil je tijdens je dagje uit in Volendam en Marken er een super-Hollandse ervaring van wil maken? Boek dan een van onze arrangementen, inclusief een speciale fotoshoot in traditionele klederdracht, ticket voor de Volendam Experience en een lekkere lunch bij restaurant Taverne de Visscher.

Bekijk de website van Rederij Volendam Marken Express voor meer informatie over onze aangeboden arrangementen en vaartijden. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.