Rederij Volendam Marken Express - Welkom aan boord!

Volendam Marken Express

De schitterende Volendam Marken Express verbindt al ruim 80 jaar het bekende vissersdorp Volendam met het schiereiland Marken. De Marken Express is een geliefd vervoersmiddel onder zowel lokale bewoners als toeristen en vaart meerdere keren per dag.

Vaar met de Volendam Marken Express langs de kust van de vroegere Zuiderzee. Aan boord leer je alles over de fascinerende geschiedenis en cultuur van deze regio met een leuke audiogids, die beschikbaar is in het Engels en Nederlands.

Vaar mee op een traditionele verwarmde veerboot en ervaar de twee pittoreske kustdorpjes, die barsten van de geschiedenis.

Zo is Volendam wereldwijd bekend om haar visserij en hardwerkende bevolking. Marken werd in de 13e eeuw bewoond door Friese monniken. De gemeenschap was zeer geïsoleerd, totdat het eiland in 1957 werd verbonden met het vasteland.

Tijdens de overtocht zie je schattige gebouwen, fietsen, tulpen (in het voorjaar), kaas en klompen om je heen. Je kan vertrekken vanaf Volendam of Marken. Uiteraard kun je ook ervoor kiezen een retourticket te kopen – hiermee geniet je optimaal van de prachtige kustlijn.

Voor een kleine meerprijs mag je natuurlijk ook je fiets of (motor)scooter meenemen aan boord. Wil je tijdens je dagje uit in Volendam en Marken er een super-Hollandse ervaring van wil maken? Boek dan een van onze arrangementen, inclusief een speciale fotoshoot in traditionele klederdracht, ticket voor de Volendam Experience en een lekkere lunch bij restaurant Taverne de Visscher.

Bekijk de website van Rederij Volendam Marken Express voor meer informatie over onze aangeboden arrangementen en vaartijden.